Op zondag 1 december organiseerde het Nederlands Teleartsen Genootschap (NTG) een informatiedag. Stichting Coronaschade was ook aanwezig en sprak met verschillende artsen en andere experts.
Het eerste deel van deze bijeenkomst ging over de recente rechtszaak tegen de artsen die off-label medicatie (HCQ, zink en Ivermectine) voorschreven tegen Covid-19. Verschillende artsen, apothekers, IT-ers en advocaten kwamen aan het woord om de zaak toe te lichten. Ook huisarts Rob Elens, verbonden aan Stichting Coronaschade, deed zijn verhaal. Opvallend aan de zaak is dat het off-label voorschrijven van medicatie niet verboden is, indien arts en apotheker per cliënt overleg hebben.
Volgens de Raad van State is er weliswaar algemeen overleg geweest, maar niet individueel per geval en had dat wel gemoeten. Echter, aan het begin van de coronacrisis was er geen medisch protocol voor het behandelen van Covid-patiënten in de eerste lijn en gezien de grote hoeveelheid patiënten leek algemeen overleg een efficiëntere optie.
Opvallend is ook dat uit Woo-verzoeken blijkt dat de toenmalige minister van VWS, Hugo de Jonge, persoonlijk opdracht heeft gegeven om ervoor te zorgen dat Elens nooit meer als dokter kon werken.
Zulke inmenging in de rechtstaat is nog nooit eerder in de geschiedenis voorgekomen en ook is er nooit eerder een rechtszaak gevoerd wegens het off-label voorschrijven van medicatie.
De huidige minister van VWS, Fleur Agema, heeft de bevoegdheid om alle zaken in te trekken, maar kiest ervoor dit niet te doen, in tegenspraak met haar eerdere uitspraken op X.
Ook kwamen verschillende artsen aan het woord over de coronavaccinaties, preventie en de behandeling van Post-Covid. Conclusie tot nu toe is dat de behandeling van Post-Covid maatwerk is, uitgaande van de hypothese dat er bij patiënten met Post-Covid een probleem is met het functioneren van de mitochondriën. Deze behandelmethode, die inmiddels bij veel patiënten tot een verbetering van hun gezondheid heeft geleid, is echter kostbaar en wordt veelal niet vergoed door de zorgverzekering. Daarom pleit Stichting Coronaschade al een hele tijd voor het erkennen van Post-Vaccinaal Syndroom als officiële diagnose bij zorgverzekeraars. Daarvoor zijn wij ook een petitie gestart.
Pierre Capel gaf een presentatie waarbij hij wees op de grote hoeveelheden lichaamsvreemd DNA dat door de coronavaccins het lichaam binnendringt. Hoewel het lichaam het vermogen heeft om ‘fout DNA’ op te ruimen, is dit in dusdanige hoeveelheden lastig. Capel voorziet daardoor de komende jaren een grote toename in kankerpatiënten. Op dit moment ziet men vooral een groei in het aantal mensen met leukemie, gevolgd door kanker in de voortplantingsorganen en darmkanker. Daarnaast bestaat het gevaar dat het lichaam het eigen DNA gaat aanvallen, waardoor bloedstolsels en auto-immuunziektes kunnen optreden.
Stichting Coronaschade bedankt het NTG voor een informatieve en leerzame dag en zet in op verdere verdieping van de samenwerking in de toekomst.